Návod jak zhubnout za týden

Návod jak zhubnout za týden
Zajímalo by vás, jestli se dá zhubnout za týden? Pokud byste chtěli shodit 10 nebo 15 kilo za týden, tak vám rovnou můžeme říci, že to není možné. Přesto ale můžete snížit svou váhu už za pár dní.

Zajímalo by vás, jestli se dá zhubnout za týden? Pokud byste chtěli shodit 10 nebo 15 kilo za týden, tak vám rovnou můžeme říci, že to není možné. Alespoň tedy, pokud se bavíme o opravdovém hubnutí, při kterém dochází k úbytku tělesného tuku.

Kolik se dá zhubnout za týden?

Jedno kilo tělesného tuku odpovídá přibližně hodnotě 7500 kalorií (kcal), tady asi 31 tisíc kJ (kilojoulů).

  • Průměrná dospělá žena má denní kalorický příjem odpovídající přibližně 2000 kalorií (kcal.
  • Průměrný dospělý muž má průměrný kalorický příjem 2500 kalorií (kcal).

Uvedený denní kalorický příjem odpovídá tomu, když se vám nemění váha (nedochází k tloustnutí nebo hubnutí).

Kolik se dá zhubnout bez jídla?

Pokud byste celý týden nic nejedli a byli běžným způsobem aktivní, tak můžete zhubnout o zhruba 2 – 2,5 kila tuku. V případě, že byste ale po celý týden nepřijímali žádné živiny, pak to nebude správné hubnutí. V takovém případě totiž tělo bude nuceno získávat živiny třeba spalováním svalové tkáně. Hubnout formou úplného hladovění tedy není nejlepší nápad.

Jak zhubnout co nejrychleji

Musíte se tedy smířit s tím, že zhubnout za týden, se dá jen poměrně málo. Za rozumný váhový úbytek v průběhu jednoho týden se považuje 0,5 – 1 kilo.

Něco jiného je ovšem situace u lidí s vysokou nadváhou. U nich může úbytek váhy probíhat i podstatně vyšší rychlostí.

Krátkodobé hubnutí (snížení váhy)

Něco jiného je ale situace, kdy chcete svoji váhu snížit co nejrychleji. Pokud vám jde jen o krátkodobý efekt rychlého úbytku váhy (tedy ne opravdové hubnutí formou spalování tělesného tuku), pak existují efektivní metody, jak toho docílit.

Čistící redukční dieta

Jednou z metod pro krátkodobý rychlý úbytek váhy může být čistící dieta. Tyto diety jsou postavené na principu razantního snížení kalorického příjmu po dobu několika málo dní. Obvykle začínáte tím, že dietu zahájíte půstem, který trvá 1 – 3 dny. Během něj dojde k pročištění organismu a vyprázdnění střev. Už jen tímto krátkodobým půstem může dojít ke snížení vaší váhy o 1 až 3 kila dolů.

Čistící dieta dále může zahrnovat různé nápoje – rozmixované ovoce nebo zeleninu. Cílem je po několik dní nezatěžovat organismus složitými potravinami a udržet kalorický příjem na hodnotě 500 – 800 kcal za den.

Za týden tak můžete svoji váhu snížit o 3 – 5 kilo.

Rychlé hubnutí díky pitnému režimu

Dalším efektivním způsobem, pro krátkodobé snížení váhy, je úprava pitného režimu. V lidském těle je zadržováno nemalé množství vody. Velká část běžně konzumovaných potravin obsahuje vysoké množství soli. Sůl pak vede k tomu, že tělo zadržuje větší množství vody.

Tím, že začněte po několik dní pít hodně pramenité vody, vyplavíte postupně z organismu nadměrné množství soli a omezíte tím svou váhu. Opět se ale nejedná o hubnutí v pravém slova smyslu.

Vyzkoušejte hubnutí v sauně

Velmi dobrou metodou pro rychlé hubnutí může být i pobyt v sauně. Zde vaše tělo ztrácí nemalé množství tekutin a může tak dojít k výraznému krátkodobému úbytku váhy.

Mějte reálná očekávání

Hubnutí (ve smyslu spalování tělesného tuku) je běh na dlouhou trať. Opravdu se nedá zhubnout o 5 nebo deset kilo jen za pár dní. Sice můžete různými triky svou váhu krátkodobě snížit, ale to není hubnutí. To, čeho se takto rychle zbavíte, se zase brzy objeví zpět.

Pokud vám jde o dlouhodobé snížení váhy, o to, abyste měli štíhlejší postavu, menší břicho nebo zadek, pak je rozumnější postupovat pomalu.

Naplánujte si hubnutí o 0,5 až 1 kilo za týden. Upravte svůj jídelníček a začněte se pravidelně hýbat nebo cvičit. Uvidíte, že už za pár týdnů se objeví výsledky, a vy se budete cítit lépe. Takové hubnutí prospěje nejenom vaší kráse, ale i vašemu zdraví.

Napsat komentář