Jak zhubnout: Vzorový dietní jídelníček na hubnutí na týden – ÚTERÝ

Jak zhubnout: Vzorový dietní jídelníček na hubnutí na týden – ÚTERÝ
Připravili jsme pro vás další vzorový jídelníček na hubnutí. Tentokrát, to je jídelníček na úterý. Uvedený jídelníček je ale pouze vzorový – měl by sloužit jen pro ilustrační představu, jak si můžete sami sestavit zdravý redukční jídelníček. Při hubnutí jde především o celkovou změnu stravovacích návyků a celkovou změnu životního stylu.

Snažíte se zhubnout, a nevíte, jak si sestavit vhodný dietní jídelníček, který by vám pomohl zhubnout? Připravili jsme pro vás vzorový dietní jídelníček pro hubnutí na celý týden. Na každý den v týdnu najdete sestavený vzor jídelníčku. Pokračujeme vzorovým jídelníčkem na úterý.

Vzorový jídelníček na hubnutí na celý týden

Vzorový redukční jídelníček

Podobně, jako i předchozí vzorový redukční jídelníček na pondělí, i tento další (a všechny ostatní, které budou ještě publikovány), je nutné brát jen jako příklad toho, jak by mohl vypadat zdravý a dietní jídelníček.

Jsou zde uvedeny recepty, které můžete vyzkoušet. Každému z nás, ale chutná něco jiného a každý z nás, potřebuje trochu jiných jídelníček.

Zdravých a dietních jídel jsou tisíce. Různé suroviny je možné téměř libovolně kombinovat (při dodržení základních/elementárních pravidel pro zdravou stravu).

Hubnutí bez přesného návodu

Při hubnutí, by ale asi nemělo být vaším cílem, držet se nějakého přesného návodu.

Už jen tím, že se například začnete více hýbat, začnete častěji chodit běhat, cvičit, nebo i jen na delší procházky, tak sami zjistíte, že na některá jídla (která jste dříve běžně jedli), najednou ani nemáte chuť.

Ideální postup, pro dlouhodobě udržitelné snížení váhy, je postupná změna stravovacích návyků. Což je pak jen jedna ze součástí, celkové změny životního stylu.

Mělo by to být ale především něco, co sami chcete, co vás začne bavit a do čeho se nebudete nutit.

Hubnutí by rozhodně nemělo být o počítání kalorií a stresování se nad tím, jestli vám váha ráno ukáže o půl kila víc, nebo o půl kila méně.

Zaručené hubnutí – nový zdravý životní styl

Hubnutí (to zdravé, které má šanci na úspěch), by měl být postupný proces. Je lepší dělat spíše menší změny, než nějaké radikální „veletoče“.

Pro začátek stačí už jen to, že ze svého jídelníčku vyřadíte ty nejškodlivější potraviny (prázdné kalorie, zbytečné cukry, tuky, sladkosti, slazené nápoje, uzeniny, nezdravé mlsání jako např. chipsy, apod.)

V dalším kroku pak můžete začít postupně na svůj jídelníček přidávat některá zdravější jídla. Třeba jen jedno zdravější jídlo za den.

Sami uvidíte, že se změny velmi brzy projeví, i když se nepustíte do nějaké radikální diety.

Cílem vaší snahy, by mělo být dělání postupných změn, které se ale stanou nedílnou součástí vašeho nového zdravého životního stylu.

JÍDELNÍČEK – ÚTERÝ

Snídaně – Lívance

  • 2 vejce
  • 1 menší banán
  • Mleté ovesné vločky

Postup: Banán rozmačkáme a rozmixujeme společně s vejci a vločkami. Ze směsi vytváříme lívance, které opékáme na pánvi na trošce kokosového oleje. Ze stejné směsi si můžeme udělat i muffiny, které pečeme v troubě 15 minut při 190°C.

Oběd – Špagety s krevetami

  • Těstoviny
  • Krevety
  • Rajčatový protlak

Postup: Uvařte si těstoviny dle návodu. Při hubnutí jsou nejvhodnější proteinové těstoviny – například organic protein pasta – black bean spaghetti. Krevety osmahněte na pánvi, přidejte rajčatový protlak a dochuťte dle vlastní volby.

Svačina – Špenátová roláda

  • 1 balení mraženého špenátu
  • 1 mozzarella
  • 2 vejce
  • 50g Cottage
  • česnek, sůl, pepř
  • sýr do 30%
  • krůtí / kuřecí šunka

Postup: Špenát necháme rozmrazit, zbavíme ho přebytečné vody a nasekáme ho v sekáčku společně s mozzarellou. Do směsi přidáme vejce, Cottage a koření a vše pořádně promícháme. Směs přendáme na plech vystlaný pečícím papírem a rozetřeme do tvaru obdélníku. Pečeme v předehřáté troubě cca 25 minut při 180°C. Ještě teplou roládu naplníme šunkou a sýrem a smotáme do ruličky.

Večeře – Lososová miska

  • losos
  • rýže

Postup: Lososa omyjeme, okořeníme a dáme péct na cca 15 minut při 200°C. Mezitím si uvaříme rýži. Doporučujeme upečeného lososa nakrájet na drobnější kousky, vmíchat do rýže a přidat zeleninu dle vlastní chuti.

Napsat komentář