Seznámení po čtyřicítce – jak najít lásku, když je vám 40 plus?

Seznámení po čtyřicítce – jak najít lásku, když je vám 40 plus?
Celý svět okolo nás se mění. A mění se i seznamování. Dnes už je běžné seznámení přes internet. Seznamování přes internet, má ale některá specifika (především je nutná zvýšená opatrnost). Nalezení vhodného vztahu, je možné i po čtyřicítce. Pro ženy je ale seznamování ve věku 40 plus obvykle o něco složitější než pro muže.

Ani po čtyřicítce život nekončí (i když moje dětí si myslí, že když je vám 40+, ta už jste skoro důchodce). Ani v tomto věku, ale nechce být člověk sám. Kde najít nějakého rozumného partnera nebo dokonce lásku? Po čtyřicítce, je seznamování jiné, než když vám bylo dvacet roků…

Seznámit se, a najít i dlouhodobý vztah (a lásku), se ale dá i po čtyřicítce. Možná je to trochu složitější, možná s tím je více práce, ale věk 40+ rozhodně neznamená, že by měl být člověk až do konce života jen single.

Seznámení po čtyřicítce – muži to mají jednoduší než ženy

Při seznamování ve středním věku, to mají zpravidla jednoduší muži (nemusí to platit automaticky, může být mnoho výjimek).

Nezadaný muž, po čtyřicítce, je poměrně „žádané zboží“. Pokud to není nějaký „zapšklý“ starý mládenec, nebo vyhraněný introvert, tak se obvykle seznámí velmi rychle.

Většinou ale platí, že muži po čtyřicítce už za sebou mají rozvod (nebo rozchod z dlouhodobého vztahu) a do dalšího vztahu se neženou tolik, jako ženy.

Často si po rozvodu chtějí dát delší pauzu. A o nový vztah, který by znamenal společnou domácnost (nebo dokonce svatbu), moc nestojí.

U žen je to obvykle jiné. Je pravda, že většina žen, si chce po rozvodu (nebo po rozchodu) také chvíli vydechnout (zvláště když to nebyl tak úplně příjemný zážitek). Ale zpravidla jim to trvá mnohem kratší dobu, než se zase začnou poohlížet po druhém pohlaví.

A co si budeme nalhávat, většina žen zas tak moc nestojí jen o nějaké krátkodobé románky, nebo občasný sex. Většinou hledají dlouhodobější vztah a lásku.

Nevíte kde se seznámit? Nebojte se internetu

Seznámit se dá na různých místech. V práci, při různých sportech nebo i jiných volnočasových aktivitách. Seznámení ale funguje i přes internet. Nemusí to být až taková tragédie, jak se někdy traduje.

Seznamování přes internet, má ale svoje pravidla. Je důležité zachovávat zdravý rozum a opatrnost.

A je nutné krotit přehnaná očekávání, protože na internetu se věci mohou jevit jinak, než jak vypadají ve skutečnosti (a to pomíjíme vyložené podvody, fake profily a nereálné fotky, či přehnaně vylepšené životopisy).

Nejlepší online seznamky v ČR – mohou být placené, nebo i úplně zdarma

Možností jak se seznámit přes internet, je opravdu mnoho. Některé seznamovací aplikace a weby jsou zdarma. U jiných se platí poplatky. Někde se platí jen za registraci, jinde to mohou být i pravidelné měsíční poplatky, nebo je základ zdarma a platí se za rozšířené funkce.

Nedá se to ale zobecnit, že seznamka zdarma, znamená automaticky více falešných profilů a že na placené seznamce snadněji najdete ideální protějšek. Různé seznamky, prostě fungují různě.

Seznamka EliteDate = reální lidé chtějí reálný vztah, registrace do seznamky je zdarma, obsahuje pouze ověřené profily reálných lidí, kteří hledají spíše dlouhodobější vztah

Seznamka eDarling = seznamka pro náročné, jedna z největších seznamovacích stránek v Evropě, která působí i v ČR; díky osobnostnímu testu dokáže nabídnout odpovídající partnery pro vytvoření dlouhodobějšího vztahu

Seznamka Yellobar = seznamka pro vážný vztah, neplatí se žádné měsíční poplatky, jednoduchá registrace, rozšířené možnosti hledání vhodného partnera podle různých kritérií

Seznamka Be2 = pro uživatele nad 30 roků, kteří hledají dlouhodobý vztah, registrace zdarma, možnost vyplnit osobnostní test, pro snadnější nalezení vhodného protějšku, 720 000 registrovaných uživatelů

Seznamka Academic Singles = online seznamka pro české singles s vyšším vzděláním, kteří hledají lásku, je nejlepším důkazem toho, že nejen protiklady se přitahují.

Jak se seznámit přes internet? Jak to funguje?

Seznámení přes internet se stalo velmi populárním  především v posledních letech. Z částí je to díky technologickému pokroku, z části za to mohl i COVID. Výsledkem je nárůst počtu online seznamovacích aplikací/webů a jejich uživatelů. Jak to celé funguje?

1) Výběr platformy: Existuje mnoho různých seznamovacích aplikací a webů, z nichž každý má své specifikum. Některé se zaměřují na dlouhodobé vztahy, zatímco jiné na nezávazné randění nebo konkrétní zájmy a preference.

2) Vytvoření profilu: Uživatel si vytvoří profil, kde uvádí základní informace o sobě, zájmy, fotky a často i to, co hledá v partnerovi. Je důležité být upřímný, ale zároveň i opatrný s tím, jaké informace se sdílejí.

3) Vyhledávání partnera: Většina aplikací umožňuje nastavit kritéria pro vyhledávání, např. věk, vzdálenost, zájmy a další. Na základě těchto kritérií pak aplikace představí možné kandidáty.

4) Komunikace: Pokud najdete někoho, kdo vás zaujme, můžete s ním začít komunikovat přes zprávy v aplikaci. Některé platformy mohou vyžadovat, aby obě strany vyjádřily zájem, než umožní komunikaci.

5) Osobní setkání: Pokud komunikace probíhá dobře, můžete se rozhodnout pro osobní setkání. Je důležité vybrat veřejné místo a informovat někoho blízkého o svých plánech.

6) Pokračování nebo ukončení: Po prvním rande se můžete rozhodnout, zda chcete aby vztah pokračoval, nebo zda to mezi vámi nemá žádnou cenu, a raději hledat dál.

Jak se seznámit po čtyřicítce? Na co si dát pozor?

Pro seznámení po čtyřicítce platí několik základních pravidel:

Chovejte se dospěle

  • pubertu už zřejmě máte nějakou dobu za sebou, a tak se podle toho chovejte
  • svému objektu zbytečně nenadbíhejte, nesnažte se jej „ulovit“ za každou cenu
  • když má muž pocit, že ho vlastně nepotřebujete, tak o vás bude stát více

Základem vztahu je kompromis

  • i když o seznámení hodně stojíte, tak budovat vztah na základě toho, že vy se ve všem přizpůsobíte, nemá cenu
  • už je vám čtyřicet nebo možná i padesát, a pravděpodobně už víte, co od života chcete
  • váš nový partner (zřejmě už to také nebude úplný „zajíček“), by se vám měl umět přizpůsobit, stejně jako vy jemu

Nejste jeho manželka (zatím)

  • řada mužů, se po rozvodu (rozchodu z dlouhodobého vztahu) o sebe neumí tak úplně postarat
  • základ sice zvládnou, ale v některých věcech jsou bezradní
  • byli zvyklí na dlouholetý servis, vy byste se ale neměla snažit jim tento servis nahrazovat
  • vztahy v tomto věku, by měly být rovnocenné
  • pokud ráda vaříte, tak to jistě každý muž ocení (hodně)
  • na oplátku ale zase mějte nějaké požadavky vy
  • vztah nesmí sklouznout do roviny, že vy o něj budete pečovat, a on vás bude jen využívat

Nikam se nežeňte

  • nesnažte se vše uspěchat
  • i když toužíte po tom, mít zase chlapa v domácnosti, tak na to zbytečně netlačte (viz výše – hodně mužů po rozvodu/rozchodu příliš nestojí o další společnou domácnost)
  • pokud na to budete moc tlačit, tak ho tím můžete odehnat
  • dejte tomu čas, a uvidíte, že o společné bydlení bude nakonec stát i on

A nakonec to nejdůležitější = dejte potenciálnímu partnerovi najevo, co chcete a co od vztahu očekáváte, pokud možno hned. Nebo co nejdřív. Jen tak nebudete ztrácet čas tím, že se emočně přivážete k někomu, kdo nikdy nebude ten pravý.

Napsat komentář