Jak zhubnout za měsíc bez diety a bez cvičení? Stačí jen málo, a kila půjdou dolů!

Jak zhubnout za měsíc bez diety a bez cvičení? Stačí jen málo, a kila půjdou dolů!
Chcete zhubnout a nedaří se vám shodit ani pár kilo? Přestaňte se snažit a prostě zhubněte. Zapomeňte na nesmyslné diety. Jezte přirozeně a zdravě. Jezte to, co vám bude chutnat a tak, abyste neměli hlad. Neztrácejte motivaci a nepřestávejte se snažit. Hubnutí není až tak složité.

Chcete zhubnout, a chtěli byste vidět nějaký výsledek už za jeden měsíc? Pokud to s hubnutím myslíte opravdu vážně, pak rovnou zapomeňte na nějaké drastické diety nebo hladovění.

Zhubnout se dá i bez diety. Nebo bez nějakého náročného cvičení. Je to tak i zdravější. Nejenom, že kila půjdou dolů, ale snížená váha, vám pak i zůstane.

Hubnutí nemusí být jen nekonečné trápení, kdy se pořád jen snažíte, a výsledek je minimální. Pokud chcete opravdu zhubnout, pak o tom přestaňte mluvit, přestaňte hledat nějaké zázračné recepty, jak zhubnout bez námahy, a prostě zhubněte.

Jak zhubnout za měsíc? Kolik kil se dá zhubnout za měsíc?

Pokud byste chtěli zhubnout už za měsíc, pak byste ale měli mít realistické očekávání. Zapomeňte na nesmyslné diety a jiné návody, jak zhubnout 5 kilo týden, 10 kilo za 14 dní nebo 20 kilo za měsíc.

Pokud to s hubnutím myslíte vážně, pokud chcete opravdu zhubnout, pak si podobné nereálné cíle nedávejte. Byli byste zbytečně frustrováni, a motivace pro hubnutí by vám dlouho nevydržela.

Jistě, dá se zhubnout i 20 kilo za měsíc. Za předpokladu, že na začátku hubnutí budete mít extrémní nadváhu (třeba 250 kilo). To se pak dá hubnout i velmi rychle.

Ve všech běžných případech, je takto rychlý úbytek váhy, buď zcela nemožný, nebo dostižitelný jen za cenu poškození zdraví.

Jaký má smysl, trápit se měsíc hladem, a umírat při vysoce intenzivním cvičení, kdy musí být každému dopředu jasné, že to s opravdovým hubnutím nemůže mít nic společného?

I když se často mluví o doporučené „rychlosti“ hubnutí, která by neměla být vyšší než 0,5 až maximálně 1 kilo za týden, je to hodně individuální. Hodně záleží na tom, kolik je vaše aktuální váha na začátku hubnutí.

V absolutních číslech, bude rychlost hubnutí jiná u někoho, kdo má větší nadváhu (například 150 kilo), než u někoho kdo má jen lehce zvýšenou váhu.

Velkou roli hraje i věk, množství tuku a jeho druh (podkožní vs. viscerální tuk). Roli hraje i pohlaví, fyzická kondice, nebo zdravotní stav.

Pokud chcete opravdu zhubnout, tak asi není až tak podstatné, jestli se vám za měsíc sníží váha o dvě kila nebo o pět kilo. Podstatný je výsledek. Postupné a přirozené snižování váhy, bez nějakých škodlivých vedlejších efektů.

Kolik kalorií snít při hubnutí? Jaká dieta je nejlepší na zhubnutí?

Nejlepší dieta na hubnutí, je žádná dieta. Jednostranně zaměřené diety jsou úplný nesmysl. Ty mohou fungovat, pouze jako krátkodobé snížení váhy. Nejedná se u nich ale o opravdové zhubnutí.

Příliš smyslu nemají ani všechny striktní a přísné diety, kdy se musíte řídit nějakým přesným jídelníčkem. I krabičková dieta, může fungovat velmi dobře, ale jen za předpokladu, že se z krabiček budete stravovat po celý zbytek života.

Na zhubnutí je nejlepší přirozený jídelníček. Jíst to, co vám chutná, v přiměřeném množství. Hubnutí by nemělo být o tom, že si zakazujete nějaká jídla, nebo odpíráte nějaké potraviny. Je to jen o přiměřenosti.

Asi každý tuší, že některé potraviny jsou zdravější a pro lidské tělo prospěšnější, než jiné. Tyto potraviny by měly být základem běžné stravy. To, že k nim občas „přihodíme“ i něco nezdravého, ale ničemu nevadí.

Při hubnutí nemá smysl počítat kalorie, nebo se trápit hlady. To k ničemu dobrému nevede. Jediným rozumným způsobem, jak opravdu hubnout, je zdravý jídelníček a zdravý životní styl.

Jak zhubnout i bez diety? Co jíst při hubnutí?

Pokud máte v plánu, že se jeden měsíc budete hlídat a přísně omezovat, a pak to zase vše doženete, pak ani nemá smysl začínat s hubnutím.

Pro opravdové zhubnutí a dlouhodobé udržení ideální váhy, je nutná celková změna stravovacích návyků. Taková změna, by ale neměla být nějak radikální.

Tím, že kompletně, ze dne na den, změníte celý jídelníček, dosáhnete tak akorát toho, že to za pár dní vzdáte. Při hubnutí je lepší dělat menší, postupné změny.

Můžete začít s tím, že se svého běžného jídelníčku (ať už je jakýkoliv), začnete postupně vyřazovat nezdravé potraviny a nápoje. Nemusíte je vyřadit ani všechny naráz. Také si nemusíte vše nezdravé úplně odpírat.

Současně je dobré více přemýšlet nad tím, co jíte. Snažit se jíst více čerstvých potravin. Více zeleniny, a méně pečiva nebo jiných příloh. K tomu je nutné jíst i více bílkovin (díky nim nebudete hladovět ani při menších porcích jídla).

Jak zhubnout vez cvičení? Dá se zhubnout bez pohybu?

Je možné zhubnout i bez cvičení? Určitě ano! Dá se zhubnout i bez pohybu? Určitě ne!

Štíhlá postava, nebo vaše ideální váha, se nedá vysedět na gauči. To prostě nikdy nefunguje. Pro zhubnutí, ale ani není potřeba, abyste uběhli maratón.

Přiměřené množství pohybu, je nezbytné pro zdraví. Bez pravidelného pohybu, lidské tělo trpí. Bez pohybu, se zhoršuje pohybový aparát, oběhový systém, prudce se zvyšuje riziko nejrůznějších zdravotních problémů.

Pokud vás častěji bolí záda nebo za krkem, pak je to obvykle z nedostatku pohybu. Pravidelný pohyb (v přiměřeném množství), je nezbytným předpokladem pro zdraví. To, že díky pohybu i hubnete, je jen příjemný vedlejší bonus.

Pro zhubnutí není potřeba platit drahou permanentku do fitka nebo začínat s běháním. Stačí jen trochu potlačit svou lenost a pohodlnost.

Pohyb, ale nesmíte vnímat pouze jako nástroj pro okamžité zhubnutí. Pravidelný pohyb, by měl být přirozenou součástí vašeho životního stylu. Jenom tak můžete zhubnout a následně si váhu udržet.

Pokud byste se vrhli do cvičení s představou, že si „odkroutíte“ dva, tři měsíce, a pak budete mít pokoj, tak je to stejná chyba, jako nějaká drastická dieta.

Pohyb (vhodný je téměř jakýkoliv pohyb), by vás měl bavit. Choďte třeba pešky do práce nebo školy. Začnete jezdit na kole, nebo chodit plavat.

Při hubnutí je skoro úplně jedno, pro jaký pohyb se rozhodnete. Jistě, určité druhy cvičení, vám mohou pomoci hubnout rychleji, ale to není až tak důležité. Podstatné je hýbat se více, než jak tomu bylo doposud.

Napsat komentář