Jak rychle zhubnout v obličeji

Jak rychle zhubnout v obličeji
Chtěli byste rychle zhubnout v obličeji? V tomto návodu, se dozvíte, jak na to. Pro zaručené hubnutí v obličeji je nejlepší nízkokalorická dieta, pravidelné cvičení a zdravý životní styl. Díky tomu můžete už za pár týdnů vidět změny (nejenom) ve vašem obličeji.

Baculaté tváře jsou možná roztomilé na dětech, ale tak vy určitě vypadat nechcete. Poradíme vám, jak rychle zhubnout v obličeji. Pomohou vám změny životního stylu, změny v jídelníčku. Také méně stresu a pravidelné cvičení. Díky tomu se může zlepšit nejenom vzhled vašeho obličeje, ale i celého těla.

Proč se nedá zhubnout jenom v obličeji?

Vaše tělo ukládá tuk na různých místech vašeho těla. To, kde tělo hromadí tukové zásoby je dáno mimo jiné i tím, jestli jste muž nebo žena. Za ukládání tuku odpovídá genetika a hormony.

Aby se tělo zbavilo nahromaděného tuku (a nejenom v obličeji), musí nejprve převést tukovou tkáň na využitelný zdroj energie.

Ke spalování tuků dochází během aerobního metabolismu. Platí ale, že vaše tělo nedokáže získávat energii pouze z tuků. Při spalování tukové tkáně dokáže tělo získat maximálně 70% z tuku a zbytek je ze spalování sacharidů. A i tohle je ta nejlepší varianta, jaké můžete dosáhnout.

Při intenzivním cvičení se tuky spalují jen málo

Pokud je při cvičení příliš nízká zátěž, nebo naopak příliš vysoká, tak je podíl energie, získávaný z tuků, nižší. Může to být třeba i jen 50% energie z tuků nebo i mnohem méně. Při velmi vysoké intenzitě cvičení se pak tuky nespalují vůbec.

Nemůžete nijak ovlivnit výběrem cvičení, kde bude tělo čerpat tuky k pokrytí energetického výdeje. Tím, že ale budete pravidelně cvičit, začnete postupně odbourávat nahromaděnou tukovou tkáň. A dosáhnete i toho, že budete hubnout v obličeji.

Nízkokalorická dieta a jídelníček pro hubnutí

Hubnutí můžete začít tím, že omezíte množství kalorií v potravě. Spočítejte si, kolik kalorií vaše tělo potřebuje. To se liší podle vašeho věku, pohlaví, aktuální výšky a váhy. Pak toto množství kalorií snižte o jednu čtvrtinu (optimálně o cca 500 kalorií).

Snížení množství kalorií dosáhne tím, že omezíte příjem vysoce kalorických složek potravy. Také i tím, že si zmenšíte porce. Ale pozor. Tím že budete hladovět, určitě nezhubnete. Váš dietní jídelníček by měl zahrnovat vyvážený mix všech nezbytných živin.

Optimální rychlost hubnutí v obličeji

Díky omezení kalorického příjmu o 500 kalorií denně, pak můžete začít hubnout rychlostí cca 0,5 kila za týden.

To je optimální rychlost hubnutí hned z několika důvodů. Jednak se tímto postupným snižováním váhy vyhnete riziku jo-jo efektu. Příliš rychlé hubnutí totiž zpravidla vede jen k tomu, že sice krátkodobě, rychle snížíte svoji váhu. Ale za chvíli zase kila naberete zpět.

Rychlé hubnutí není vhodné ani proto, že při rychlém odbourávání tukové tkáně, nemá pokožka dostatek času, na to aby se přizpůsobila změnám.

U mnoha lidí, kteří příliš rychle zhubnou, se pak často stává, že jim na těle zůstanou nevzhledné oblasti povislé kůže.

V obličeji se vám pak díky rychlému hubnutí mohou vytvořit zbytečné vrásky a to určitě nevypadá pěkně. Lepší je proto hubnout pomalu, postupně.

Bez cvičení nezhubnete

Přiměřené množství pravidelného pohybu je dobré nejenom pro hubnutí, ale zlepšuje i vaše zdraví. Pravidelný pohyb zlepšuje stav srdce a oběhové soustavy. Je to zdravá prevence řady různých onemocnění.

Mezi nejlepší cvičení na hubnutí patří takový pohyb, při kterém dochází k nejefektivnějšímu spalování tuků. Jsou to různé déletrvající pohybové aktivity. Jako například rychlá chůze, jízda na kole, rekreační běh, aerobik, plavání a různé další pohybové aktivity.

Hubnutí v obličeji není jenom o cvičení a dietě

Vzhled vašeho obličeje ovlivníte nejenom cvičením a dietou, ale i tím jaký je váš životní styl.

Pravidelná konzumace nezdravého jídla, které obsahuje množství soli, vede k nepěknému vzhledu obličeje. Nadbytek sodíku způsobuje zadržování vody v těle a to se projevuje zvětšením objemu na tvářích a pod očima.

Na vzhledu obličeje se podílí i dostatek spánku

Na vzhledu obličeje se v nemalé míře projevuje množství stresu, kterému jste každodenně vystaveni. Pro hezký vzhled (nejenom vašeho obličeje), byste si měli dopřávat alespoň 7 – 8 hodin plnohodnotného spánku.

Pokud trávíte během dne více času pobytem venku, nezapomínejte na opalovací krém a další krémy pro regeneraci a hydrataci pokožky. Nadměrná expozice slunečnímu svitu totiž neprospívá vzhledu vašeho obličeje.

Napsat komentář