Návod jak zhubnout břicho u muže

Návod jak zhubnout břicho u muže
Abyste začali hubnout (a nejenom na břiše), je potřeba snížit kalorický příjem. Toho dosáhnete vhodnou úpravou jídelníčku. Také byste měli začít cvičit. Také rozhodně neplatí, že „pivo dělá hezká těla“.

Tukový polštář na břiše nevypadá hezky, a je to i značné zdravotní riziko. Větší obvod pasu zvyšuje riziko různých chorob. Patří sem například cukrovka, srdeční onemocnění a některé další choroby. Pokud chcete udělat něco pro své zdraví (a to jak vypadáte), podívejte se na návod, jak zhubnout břicho pro muže.

Jak zhubnout na břiše? Přestat pít pivo nestačí

Co si budeme nalhávat. Ne nadarmo se velké břicho u mužů nazývá „pivní mozol“ nebo také „pivní pupek“. Pochopitelně to není tak, že všichni pánové s větším bříškem, konzumují nadměrné množství piva. Ale něco na tom bude.

O pivu se říká, že je to nápoj prospěšný pro zdraví. Na tom možná něco bude. Obsahuje řadu vitamínů, je to „ideální“ iontový nápoj. Pokud ale někdo mluví o prospěšnosti pití piva, určitě tím nemyslí, několik piv každý den.

Pivo obsahuje poměrně hodně kalorií. Půl litr světlé desítky má 180 kcal. Světlá dvanáctka pak obsahuje přibližně 220 kcal. Takže když někdo za večer vypije deset „kousků“, přijme tím celou doporučenou denní kalorickou dávku pro muže.

Pivo také poměrně výrazně podporuje chuť k jídlu (to ostatně platí i pro jiné druhy alkoholu). Jen málokdo vydrží sedět celý večer u piva, aniž by k tomu něco zakousl.

Pokud vezmeme do úvahy, že pití piva podporuje sedavý způsob života, znamená nadměrný kalorický přísun prázdných kalorií, podporuje chuť k jídlu (a další negativní vlastnosti), je jasné, že ten, kdo holduje pivu, pak bývá často poznat podle velikosti břicha.

Není to ale jenom o pití piva. Ukládání tuku v oblasti břicha, může být dáno i nezdravým nebo málo aktivním životním stylem. Může to být dáno věkem nebo i genetickými dispozicemi. U někoho jiného, to pak může být i projevem nějakých zdravotních problémů.

Co dělat, abyste začali hubnout?

Abyste začali hubnout, je potřeba snížit kalorický příjem. Pokud bude váš kalorický příjem vyšší než výdej, nikdy nemůžete začít hubnout.

Někdy stačí jen málo. Hubnout můžete začít i bez diety. Právě naopak, mnoho různých diet při hubnutí spíše škodí.

Pokud chcete hubnout a shodit pár kilo, určitě se nechcete trápit tím, že byste počítali každou kalorii. To je strašně demotivující. Takto pevnou vůli má jen málokdo. A hlavně, diety nemají smysl, protože po jejich skončení obvykle naberete kila zase zpět.

Jak zhubnout břicho bez diety

Nežli nějaká pochybná dieta, je lepší zdravý rozum. Asi každý tuší, co jde zdravé a co ne. Zdravý a vyvážený jídelníček by měl zahrnovat rozumný mix ovoce a zeleniny. Nesmí chybět bílkoviny (živočišné a především rostlinné). Také by na něm nemělo být příliš mnoho sacharidů.

Pozor na to, že sacharidy (cukry) nejsou jen sladké a sladkosti. Mezi potraviny bohaté na sacharidy patří třeba i pečivo z bílé mouky, brambory, těstoviny a různé další potraviny.

Aby bylo vaše hubnutí efektivní, je vhodné, aby váš kalorický příjem byl deficitní. Nepouštějte se ale do nějakého radikálního hladovění.

Obecné doporučení je takové, že kalorický příjem by se měl snižovat maximálně o jednu čtvrtinu toho, jaký je váš aktuální příjem.

Takže pokud měl někdo dlouhodobě vysoce kalorický příjem (5000 kcal a více, tedy dvojnásobek doporučené denní dávky), není vhodné ze dne na den začít příjem jen 1000 nebo 1500 kcal. Tím, že budete hladovět, rozhodně nezhubnete.

Bez cvičení se přebytečného tuku na břiše nezbavíte

Aby se vaše tělo začalo zbavovat nahromaděných tukových zásob, je potřeba nějaký aktivní pohyb, cvičení nebo jiná fyzická aktivita.

Obecně platí, že pro hubnutí jsou lepší spíše vytrvalostní (aerobní, déletrvající) aktivity, než dynamické (rychlostní) či silové aktivity. Při hubnutí vám nejde o získání co největší síly nebo zvětšení objemu svalové hmoty. Jde vám o co nejefektivnější a nejrychlejší spálení nahromaděného tuku.

Při výběru vhodného cvičení na hubnutí (a nejenom břicha), je nutné brát do úvahy vaši aktuální fyzickou kondici. Pokud má někdo nadváhu a dlouho neměl žádný aktivnější fyzický pohyb, asi by nebyl nejlepší nápad začít hned trénovat na maraton.

Jako vhodný pohyb na zahájení hubnutí někdy stačí i jen obyčejná chůze. Můžete zkusit pár týdnů co nejvíce chodit pešky. Pokud se pokusíte každý den ujít alespoň 10 000 kroků, uvidíte, že už za pár týdnů začnou být vidět výsledky.

Konkrétní sport nebo pohybovou aktivitu si musí najít každý sám. Důležitý je totiž už jenom samotný pohyb. To jestli to bude chůze, běhání, jízda na kole, nějaký kolektivní sport nebo něco jiného, je ve výsledku jedno. Hlavní je, aby vás to bavilo. To, že díky tomu budete i hubnout, je pak příjemný bonus navíc.

Nejlepší cviky na hubnutí břicha?

Neexistuje nějaké konkrétní cvičení, díky kterému byste hubnuli na břiše.

Je určitě vhodně provádět cviky na posílení břišních svalů a svalů v oblastní dolní partii zad. Těmito cviky na břicho sice přímo nespalujete tuk na břiše, ale dochází ke zpevnění břišního svalstva. Povolené břišní svalstvo totiž způsobuje vyklenutí břicha dopředu. Posílením těchto svalů bude vaše břicho vypadat opticky menší, i kdyby se vaše váha nijak významně nezměnila.

Chcete zhubnout rychle? Nečekejte zázraky!

Zvláště s postupujícím věkem nemusí být až tak jednoduché, zbavit se tuku na břiše. To může být dáno nejenom tím, že postupem času se mužům svaly přeměňují na tuk, ale i tím, že s přibývajícími roky, se v těle usazuje více tuku.

Je důležité nesnažit se o zázraky přes noc. Určitě se nedá zhubnout za týden nebo za měsíc. Podstatné je se tím zbytečně netrápit a neztrácet motivaci. Je lepší hubnout po malých krocích. Třeba jen půl kila za týden. I když to půjde pomalu, ve výsledku se tak nakonec přece jen doberete své ideální váze a postavě.

Napsat komentář