Nejlepší cviky na hubnutí břicha – zaručené hubnutí na břiše

Nejlepší cviky na hubnutí břicha – zaručené hubnutí na břiše
Chtěli byste rychle zhubnout právě břichu? Poradíme vám, jak na to. Jak cvičit, abyste hubnuli na břiše, a výsledek byl opravdu vidět. Zhubnout břicho nemusí být až tak těžké. Musí se to ale udělat chytře.

Jaké jsou nejlepší cviky nebo cvičení, na hubnutí břicha, při kterých budete rychle spalovat tuk na břiše? Chtěli byste rychle zhubnout právě břichu? Poradíme vám, jak na to. Jak cvičit, abyste hubnuli na břiše, a výsledek byl opravdu vidět.

Nejlepší cviky na hubnutí břicha

Žádné cviky (nebo cvičení), nedokážou zařídit, abyste hubnuli jenom na břiše. Hubnutí je komplexní proces. Když budete dělat sklapovačky, nebo sedy lehy, tělo tím nepřinutíte, aby spalovalo tuk právě na břiše.

Tělo si samo rozhoduje, odkud bude čerpat tuk, který potřebuje pro doplnění spotřebované energie.

Pokud budete správně cvičit, budete spalovat tuky i na břiše. Nikdy ale nemůžete docílit toho, abyste zaměřili hubnutí jenom na břicho.

Při kterém cvičené se nejrychleji hubne břicho

Nejlepší cvičení, pro rychlé spalování tuků, jsou vytrvalostní pohybové aktivity. Velmi dobrou metodou, jak zhubnout tuk na břiše, je třeba běhání. Při něm dokážete spalovat až 0,6 gramu tuku za minutu.

Pokud budete běhat správně, pak budete hubnout. Při běhání je důležité, abyste běželi alespoň 45 minut v kuse. Pokud tak dlouho nezvládnete běžet, pak kombinujte běh a chůzi. Podstatná je zde právě doba. Nejde o rychlost nebo o počet kilometrů.

Nejvíce hubnete při tepové frekvenci v rozmezí 60 – 75% tepového maxima. Tedy při mírně zvýšené až střední intenzitě. Při cvičení na hubnutí, nemá smysl usilovat o co největší výdej energie.

Ve výsledku nejde o to, kolik kalorií spálíte celkem. Ale o to, kolik kalorií si tělo vezme z tukových zásob. Protože právě tuku, se chcete při hubnutí zbavit nejvíc.

Kdy tělo spaluje tuky?

Aby tělo začalo spalovat tuky, musí vaše cvičení trvat nějakou dobu. Zhruba prvních 15 minut totiž tělo tuky skoro vůbec nespaluje. Stačí mu jen pohotovostní zásoba energie a nemá potřebu využívat energii uloženou v tucích.

Spalování tuků se nastartuje až po delší době cvičení. Teprve po 20 – 30 minutách cvičení (běhání, plavání, jízdy na kole, nebo při čemkoliv jiném), se dostanete do fáze, kdy tělo získává maximum energie z tuků.

Nikdy to ale není 100%. Nejlepší výsledek, jakého můžete dosáhnout je stav, kdy tělo získává asi 70% energie z tuků.

Nejlepší cvičení na hubnutí břicha

Nejlepší cvičení na hubnutí břicha je delší cvičení s mírnou zátěží. To, jestli budete běhat, nebo jezdit na kole, nebo jenom chodit, už nehraje tak velkou roli. Podstatná je doba (délka cvičení) a zátěž. Ta nesmí být moc vysoká. Při vysoké intenzitě cvičení, při vysoké tepové frekvenci a nedostatku kyslíku, se tuky nespalují.

Spalování tuků nefunguje bez kyslíku. Sami víte, že bez kyslíku nehoří ani oheň. Tak, jak by se bez kyslíku, mohly spalovat tuky?

Spalování tuků je oxidační proces. Bez kyslíku tělo funguje v anaerobním režimu. Při něm neodkáže efektivně využívat tuky.

Posilování břicha a hubnutí

Tím, že budete posilovat jenom břišní svaly, nezhubnete. Přesto má ale posilování břišních svalů, svoje místo. Při hubnutí má silový trénink svoje místo ve vašem cvičebním programu.

Pravidelné posilování břišních svalů má praktický efekt. Tím, že posílíte, zpevníte svaly na břiše (a svaly v dolní části zad), může vaše břicho vypadat menší.

Když zpevníte břišní svaly, nebude břišní stěna tak vyklenutá. Břicho pak bude vypadat opticky menší, aniž by došlo k významnějšímu úbytku ve množství tuku na břiše.

Takže při hubnutí břicha byste měli občas zahrnout i nějaké posilovací cviky. Nezapomínejte procvičovat všechny svalové skupiny na břiše. Nejenom přímé břišní svaly, ale i svaly ve spodní části břicha a šikmé břišní svaly.

Jak posilovat břicho při hubnutí?

Posilování břicha byste se měli věnovat alespoň 3x v týdnu. Stačí vám na to jen 15 minut. Můžete kombinovat různé cviky, které postupně aktivují různé svalové skupiny na břiše. Každý cvik dělejte v několika opakováních.

Na posilování břicha je velmi dobrý i intervalový trénink, při kterém 20 sekund intenzivně cvičíte a následně 10 sekund odpočíváte. Pomocí intervalového tréninku spolehlivě posílíte břišní svaly za krátkou dobu.

Napsat komentář