5 tipů: jak zhubnout bez cvičení a diety

5 tipů: jak zhubnout bez cvičení a diety
Máte už plné zuby hladovění při dodržování nějaké diety? Poradíme vám, jak se dá zhubnout i bez diety a bez cvičení. Hubnutí není jenom o kaloriích v každém soustu a naběhaných kilometrech.

Snažíte se zhubnout a stále se vám to nedaří? Už vás unavují zaručené návody, jak zhubnout? Máte už plné zuby hladovění při dodržování nějaké diety? Poradíme vám, jak se dá zhubnout i bez diety a bez cvičení. Hubnutí není jenom o kaloriích v každém soustu a naběhaných kilometrech.

Tip 1: Jak zhubnout bez diety

Diety na hubnutí moc nefungují. Některé jsou vyloženě škodlivé. Platí to hlavně pro „hladové“ diety. Tím, že se budete trápit s počítáním kalorií, určitě nezhubnete. Ani tím, že budete hladovět. To je zaručený způsob, jak nabrat další kila.

Už samotná podstata diety je nesmyslná. Pokud na nějakou dobu radikálně změníte své stravování, pak to na vaši váhu bude mít vliv. Ale o po tom. Co po skončení diety?

Velká většina diet, pokud vůbec mají nějaký výsledek, končí jo-jo efektem. Kila, která během diety shodíte, zase naberete zpět.

Mnohem rozumnější je hubnout i bez diety. To neznamená jíst, jak chcete, nebo snít cokoliv vás napadne. Ale jíst rozumně.

Jezte pravidelně a rozumně

Měli byste jíst pravidelně a zbytečně nevynechávat jídla. Je mnohem lepší snít několik menších porcí jídla v průběhu dne, než jednorázové večerní přejídání.

Když máte hlad, potřebujete zaplnit žaludek. To se dá ale udělat i tak, že jídlo nebude obsahovat moc kalorií. Třeba zelenina obsahuje až 80 – 90% vody. Zaplní žaludek, ale má málo kalorií.

Při hubnutí byste měli jíst to, co vám chutná. Vyhýbat se zbytečným kalorií. Omezit zbytečné cukry, jako jsou třeba slazené limonády.

Není nutné počítat kalorie v každém soustu. Jezte rozumně a zdravě. Poslouchejte svoje tělo. Nepřejídejte se. A budete hubnout i bez diety.

Tip 2: Jak zhubnout bez cvičení

Pokud vás cvičení nebaví, pak je zbytečné, abyste se několikrát týdně trápili někde v posilovně nebo v parku, v běžeckých botách.

Pokud vás sport nebaví, tak si najděte něco jiného. Hubnout se dá i jen tím, že budete více chodit. Omezte jízdu v dopravních prostředcích a častěji choďte pešky. Už jen to stačí, abyste začali hubnout.

Zhubnout se dá i bez cvičení. Tím, že budete celý den sedět u počítače, ale nezhubnete.

Hodně pomůže už jen to, že se každou hodinu na pár minut protáhnete. Pár minut stačí na to, aby se vaše svaly probraly ze „spánku“ a spalovaly více kalorií, i když se moc nehýbete.

Tip 3: Hlídejte si, co pijete

Pokud pijete často nápoje, které obsahují velké množství cukru, pak je jasné, že se vám zhubnout nikdy nepovede.

Pijete hodně vody, a vyhýbejte se slazeným limonádám, nebo uměle doslazovaným ovocným šťávám.

Pozor také na konzumaci alkoholu. Ten obsahuje sám o sobě hodně kalorií. A jsou to jen prázdné kalorie. Alkohol navíc silně podporuje chuť na jídlo.

Tip 4: Buďte v pohodě a bez stresu

Pokud jste ve stresu, pak je to zaručený způsob, jak nabrat kila. Při stresu vylučuje tělo stresový hormon kortizol. Ten na jednu stranu připravuje tělo na řešení stresové situace. Na druhou stranu ale spouští pocit hladu. Proto lidé často zahání stres jídlem, i když vlastně jíst nepotřebují.

Tip 5: Hlídejte si spánek

Nepravidelný spánek (nebo nedostatečné množství spánku), také hubnutí nepodpoří. Lidé, kteří často ponocují, spí méně než 6 – 7 hodin v kuse, mají sklon k tloustnutí. Abyste byli v pohodě, omezili množství stresu a cítili se lépe, potřebujete dostatečný a kvalitní spánek.

Nezapomeňte: Nejezte, když nemáte hlad

Naučte se poslouchat své tělo. Pokud mu porozumíte, tak zjistíte, co vaše tělo potřebuje. A k hubnutí nebudete potřebovat nějaké nesmyslné diety.

Naučte se poznat, kdy máte opravdu hlad. Někdy na zahnání hladu stačí jen velká sklenice vody. Jindy pocit hladu signalizuje nepříjemnou nebo stresovou situaci.

To, že máte na něco chuť, neznamená, že máte hlad. Když už musíte něco mlsat, tak ať je to něco zdravého. Vyhýbejte se tomu, že při posezení u televize spořádáte celý pytlík slaných brambůrků. Hodně soli, spousta tuků a prázdné kalorie. To není nic, co by vám pomáhalo zhubnout.

Napsat komentář