Jak zhubnout břicho za 3 týdny

Jak zhubnout břicho za 3 týdny
Podívejte se, jak začít hubnout břicho už za tři týdny. Díky změnám v jídelníčku a pravidelnému cvičení, můžete už za 3 týdny nastartovat hubnutí břicha. Pravidelným cvičením na břicho, zpevníte povolené svaly a vaše břicho bude zase štíhlé.

Je pravděpodobné, že tuk, který máte na břiše, se tam neobjevil za tři týdny. Nedá se tedy asi dost dobře očekávat, že byste se ho jen za tři týdny úplně zbavili.

Již během tří týdnů, ale můžete udělat hodně proto, aby vaše břicho vypadlo lépe. Pokud zahájíte hubnutí, už za 3 týdny můžete vidět výsledky a uděláte i hodně pro své zdraví.

Proč zhubnout právě břicho?

Tuk, hromadící se v oblasti břicha, představuje značné zdravotní riziko. Nejenom, že tedy tukový polštář na bříšku nevypadá hezky, ale značně zvyšuje riziko vzniku celé řady chorob a onemocnění.

Tím, že zhubnete o pár kilo a zbavíte se nadměrného množství tukové tkáně v oblasti břicha, uděláte hodně pro své zdraví.

Jak úspěšně zhubnout břicho?

Tuk, uložený v oblasti břicha, poměrně dobře reaguje na nízkokalorickou dietu a cvičení.

Za tři týdny hubnutí, můžete shodit i 2 – 3 kila. A to nemusí být vše. Pokud si udržíte zásady, které si osvojíte během prvních 3 týdnů hubnutí, můžete pokračovat i dále.

Díky postupnému snižování váhy, můžete zhubnout trvale a bez jojo efektu.

Snížení množství kalorií, abyste začali hubnout

Pro hubnutí platí základní jednoduchá rovnice. Abyste začali hubnout, musí být váš kalorický příjem nižší, než vydané kalorie.

Na to, abyste se zbavili jednoho kila tuku, potřebujete spálit 7500 kalorií. Pokud každý den přijmete o 500 kalorií méně a současně spálíte během cvičení o 500 kalorií více, pak můžete zhubnout o jedno kilo a týden. Za tři týdny hubnutí pak můžete svoji váhu snížit o 3 kila.

Rychlé snížení váhy už za 3 týdny

Během 3 týdnů se ale vaše váha může změnit i více. Tím že změníte svůj jídelníček a začnete cvičit, může se vaše váha během několika dní změnit i více. Většina těchto změn váhy ale není hubnutí. Může se jednat jen o úbytek vody v těle.

Mnoho lidí zadržuje (při nezdravém životním stylu) v těle nadměrné množství vody. Může za to třeba zbytečně velké množství soli v jídle. Tím, že se této nadbytečné vody zbavíte, vaše váha může snadno klesnout třeba i o 5 kilo. Na množství tuku se to ale nijak významně neprojeví.

Zdravý jídelníček pro efektivní hubnutí břicha

Během hubnutí byste se určitě neměli snažit začít hladovět. Váš kalorický příjem by nikdy neměl poklesnout na méně než 1200 kalorií (kcal) za den. Nemá smysl začít hladovět a doufat, že za 3 týdny zhubnete o 5 nebo 10 kilo. Podobné hubnutí by bylo nezdravé a nemělo by dlouhodobý efekt.

Snažte se spíše o menší změny v jídelníčku. Zkuste postupně nahradit ty nejškodlivější složky vaší běžné stravy, zdravou alternativou. Snažte se vyhýbat průmyslově zpracovaným potravinám a polotovarům a preferujete především čerstvé potraviny.

Pozor na zbytečné kalorie při hubnutí

Dávejte si také pozor na zbytečné kalorie – jako jsou různé slazené nápoje. Ty obsahují extrémní množství cukrů (a tím i kalorií) a přitom vašem tělu nedodávají žádné živiny. Pozor také na sladké pečivo. Nebo obecně pečivo a potraviny z bílé mouky. Ty se z nemalé části podílí na hromadění tuku.

Snažte se jíst co nejvíce čerstvých potravin. Na vašem jídelníčku by nejméně jedna třetina zeleniny. Ta obsahuje vysoký podíl vlákniny a vody. Tím má při velkém objemu jen málo kalorií.

Cvičení pro zhubnutí břicha

Tři týdny pochopitelně nestačí k tomu, abyste se zbavili veškerého nahromaděného tuku na břiše. Je to ale dost dlouhá doba, na to abyste nastartovali proces odbourávání tuku na břiše.

Optimální cvičení pro hubnutí (spalování tuků) je jakákoliv fyzická aktivita, která trvá alespoň hodinu. K efektivnímu spalování tuků totiž začne docházet až po určité době. Příliš krátké cvičení nevede k úbytku tukové tkáně. Při hubnutí byste se měli snažit cvičit alespoň jednu hodinu, třikrát nebo čtyřikrát týdně.

Pro spalování tuků není ani tak podstatné, jaké cvičení budete provádět. Při cvičení totiž nedokážete ovlivnit, kde bude tělo odbourávat tuky. Pokud tělo potřebuje získat energii z tukové tkáně, čerpá ji stejným způsobem, jako ji tam ukládá.

Ukládání (i odbourávání) tukové tkáně se řídí mnoha různými faktory. Tím, jestli jste žena, nebo muž. Ovlivňuje to genetika nebo hormony.

Cvičení pro štíhlé břicho

Co ale určitě můžete ovlivnit, je vizuální podoba vašeho břicha. Tím, že do svého cvičení zařadíte cviky k posílení břišních svalů (všech svalových skupin v oblasti břicha) a svalů ve spodní části zad, můžete dosáhnout toho, že vaše břicho bude vypadat hezky.

Tím, že zpevníte a posílíte břišní svaly, nebude vaše břicho tak vyklenuté. Bude vypadat opticky štíhlejší. A to, aniž by došlo k výraznějšímu úbytku tukové tkáně. Pravidelné posilování břišních svalů se velmi brzy projeví na tom, jak vypadá vaše břicho.

Hubnutí není jenom o dietě a cvičení

To, nakolik úspěšně budete hubnout, není ovlivněno jenom tím, co jíte (jakou máte dietu) nebo jak cvičíte.

Pro úspěšné hubnutí musíte omezit množství stresu a dopřát si kvalitní odpočinek. Jedna vědecká studie zjistila, že lidé, kteří spí méně než 6 hodin denně, mají sklony k tloustnutí. Naopak lidé, kteří si dopřávají alespoň 7 – 8 hodin spánku denně, mají větší úspěšnost při snaze o hubnutí.

Nedostatek spánku totiž zvyšuje množství stresu (zvyšují se hladiny stresových hormonů). Ačkoliv se stresu v běžném životě tak úplně nevyhnete, existuje mnoho způsobů, jak stresové faktory omezit. Můžete třeba vyzkoušet i jógu nebo jiná antistresová cvičení.

Napsat komentář